Workshop Jazz & Pop voor accordeondocenten

Heb je je als docent ooit weleens afgevraagd hoe je met een leerling met jazz begint? Of hoe je een popnummer kunt begeleiden op de baskant zonder dat het meteen een volks karakter krijgt? Of hoe je op een eenvoudige manier improvisatie en vrij spelen kunt verwerken in je lessen?

De workshop Jazz en Pop voor docenten is een kennismaking met het gebruik van jazz en pop in de lespraktijk voor accordeonisten. Omdat het voor klassiek georiënteerde docenten soms lastig kan zijn om elementen uit de jazz en pop te gebruiken binnen hun lespraktijk, is deze workshop een manier om hierin nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven.

Maar ook wat complexere informatie betreft akkoord-gebruikt, balgtechniek en swingtiming zal worden gesproken en gedemonstreerd. Toepassingen en oefeningen voor thuisstudie zullen hiervoor worden gemaakt en meegegeven.

De workshop bestaat uit een praktisch gedeelte (90 min) waarin er diverse oefeningen worden gegeven in een groep van maximaal 15 personen. Een lezing over de toepassing van Jazz en Pop op accordeon (90 min) en een korte lezing over de geschiedenis van Jazz op accordeon (30 min).

 

 
 

7 oktober 2017

ArtEZ conservatorium (Utrechtsestraat 85, Arnhem)

15€ deelname (10€ voor Novam-leden)

door Rik Cornelissen (hoofdvakdocent ArtEZ accordion Jazz & Pop)

Meer info & aanmeldingen via info@rikcornelissen.com

 

Mede mogelijk gemaakt door: